لیست اختراعات اردشير قادري
در اين مطالعه اثر تنظيمكنندههاي رشد بر كال زايي و ايجاد تنوع سوماكلونال گياه دارويي ريواس (.Rheum ribes L) در شرايط كشت درون شيشه اي بررسي شد. آناليز ژنتيكي پس از استخراج DNA و با استفاده از نشانگر ISSR انجام شد. بيشترين تعداد نوار چند شكل مربوط به آغازگر IS14 با 8 نوار چند شكل و كمترين تعداد نوار چند شكل مربوط به آغازگر IS11 با سه نوار چند شكل بود. ميانگين درصد چندشكلي 2/48 و ميانگين تعداد نوارهاي چند شكل به ازاي هر واحد سنجش برابر 2/5 نوار بوده است. در مورد نشانگرهاي ISSR هر واحد سنجش معادل يك آغازگر مي باشد. بيشترين مقدار Polymorphic Information Content، 5/0 و مربوط به آغازگر IS15 و ميانگين PIC محاسبهشده در اين تحقيق 41/0 بود. نتايج حاصل از تجزيه به مؤلفه هاي اصلي نشان دهنده تغييرات موجود توسط مؤلفه اول و دوم (82/53 درصد) و (82/20 درصد) مي باشد. گروهبندي ژنوتيپها به روش تجزيه خوشه اي و با استفاده از الگوريتم UPGMA انجام شد. در اين مطالعه، ضريب تشابه DICE داراي آمار t منتل برابر 035/3 و بالاترين ضريب همبستگي كوفنتيك 92/0 بود كه نشان دهنده برازش خوب و همبستگي بالا بين ماتريس هاي تشابه و دندروگرام نهايي بر اساس ضريب تشابه DICE مي باشد
بيو كامپوزيت آنتي باكتريال مذكور مي تواند به صورت مستقل و يا تركيبي به حالت پوشش يا فيلم خوراكي براي بسته بندي و محافظت محصولات به¬ويژه مواد غذايي به كار رود. اين محصول فاقد مشكلات بسته¬هاي سنتزي و مصنوعي است. لذا اين محصول علاوه بر خواص فيلم¬هاي بيوپلي مري به¬صورت فعال بوده و خواص آنتي باكتريال دارد براي ايجاد خواص آنتي باكتريال در اين بيوكامپوزيت از مواد مؤثره گياه بومي Ferulago angulate استفاده شده است .كه به صورت ابتكاري و منحصر به¬فرد است. با توجه به ساختار و مواد مورد استفاده اين محصول فاقد هيچ گونه ضرري براي مصرف كننده نخواهد بود و حتي در صورت مصرف به حالت پوشش خوراكي ، داراي ارزش غذايي بالايي مي¬باشد.
به ليمو با نام علمي (Lippia citriodora) درختچه اي است خزان پذير از خانواده ي شاهپسند (Verbenaceae) كه داراي اهميت ويژه دارويي و صنعتي مي بادش. برگ ها و اندام رويشي اين گياه داراي خاصيت تب بر، مسكن، ضد نفخ، كمك كننده به هضم غذا، آرامش بخش و ... هستند. چاي به ليمو فوق العاده آرام بخش و تسكين دهنده اعصاب است. به ليمه در روش هاي سنتي به وسيله قلمه زدن شاخه ها و يا خوابانيدن آنها در زمين هاي قابل نفوذ و مرطوب تكثير مي گردد. روش هاي سنتي علاوه بر اينكه سلامت و عاري از بيماري بودن پايه هاي جديد را تأييد نمي كنند، بسيار كند، پرهزينه و همراه با كار پرزحمت مي باشند. به منظور تولدي تجاري افزايش عملكرد برگ از طريق افزايش سطح زير كشت، روش هايي مورد نياز است تا بتوان در مدت زمان كوتاه، تعداد زيادي بوته توليد نمود. فناوري كشت بافت به عنوان يك روش پايه اي و يك ابزار محوري بسيار عالي در تكثير و اصلاح نژاد گونه هاي گياهي مهم اقتصادي موقعيت ويژه اي را كسب كرده است. از اين رو تكثير گياهان با استفاده از كشت بافت راه حل كارآمد و مفيد براي غلبه بر مشكلات تكثير گياهان از طريق دانه و قلمه است. لذا با استفاده از كشت درون شيشه اي مي توان نسبت به توليد انبوه و عاري از آلودگي به ليمه در يك دوره زماني كوتاه اقدام نمود. در اين بررسي يك روش تكثير سريع از طريق كشت مريستم هاي جانبي در محيط كشت MS حاوي غلظت هاي 1 ميلي گرم در ليتر BAP و 0/01 ميلي گرم در ليتر IBA و 5/6 شاخه توليد نمودند. ريشه زايي در محيط حاوي 0/5 ميلي گرم در ليتر IBA همراه با 2 گرم ذغال فعال صورت گرفت. در اين محيط 100 درصد گياهان ريشه دار شده بودند. گياهان كشت بافتي در نهايت سازگار شده و به گلخانه انتقال يافتند.
موارد یافت شده: 3